10 vinkkiä kivuttomaan hääpuvun ostoprosessiin

Hääpuvun ostamisen pitäisi olla positiivinen kokemus, mutta monille morsiamille siitä tulee usein stressaavaa ja uuvuttavaa. Olipa syynä sitten huono valmistautuminen, liian monien mielipiteiden tulva tai vääränlaisessa liikkeessä sovittelu, on helppo sortua vältettävissä oleviin virheisiin.

Nämä virheet voivat paitsi pidentää prosessia ja tehdä siitä uuvuttavan, ne voivat myös johtaa siihen, että valitset puvun, josta et täysin pidä. Jotta vältät kaikki ostosmokat, tässä Zazabella hääpukujen myyntiammattilaistemme 10 vinkkiä kivuttomaan hääpuvun ostoprosessiin.

1. Valmistaudu sovitukseen

Hiusten ja meikin huolittelu häätyyliä vastaavaksi voi auttaa sinua tuntemaan olosi enemmän morsiameksi. Vältä kuitenkin kaikenlaista vartalomeikkiä kaulallasi ja dekolteellasi, jotteivät sovituspuvut tahriinnu.

On myös suositeltavaa käyttää ihonsävyisiä ja saumattomia alusvaatteita värikkäiden urheiluliivien sijaan. Jos kokeilet istuvia mekkoja ja muotoileva aluspukeutuminen on tyyliäsi, saattaa olla hyödyllistä varautua sovitukseen muotoilevin alusvaattein, ​​jotta mekkojen siluetit pääsevät parhaiten esiin.

2. Tule sovitukseen avoimin mielin

Ei ole harvinaista, että morsiamet aloittavat hääpuvun etsimisen varautuneella asenteella. Ehkä et oikeasti pidä shoppailusta tai mekkojen sovittamisesta, tai ehkä tunnet oikean puvun löytymisen ensimmäisellä sovituskerralla olevan mahdoton ajatus. Joka tapauksessa on tärkeää rentoutua ja lähestyä kokemusta positiivisella asenteella. Hääpuvun löytämisen ei pitäisi olla vaikeaa. Huomaat, että mitä enemmän opit puvuista, niiden kankaista ja leikkauksista, sitä enemmän ajatuksesi selkeytyvät.

3. Älä aloita sovittelua liian aikaisin

Saattaa tuntua houkuttelevalta aloittaa hääsuunnittelu hääpuvun etsinnästä, mutta on mahdollista aloittaa etsintä liian aikaisin. Suositeltavaa on varata sovitusaika noin vuotta ennen hääpäivää. Aloita sovittelu silloin, kun olet valmis sanomaan kyllä ja lopettamaan etsimisen. Jos ostat pukusi reilusti yli vuotta ennen häitäsi, saatat joutua kyseenalaistamaan valintasi uusien mallistojen ja vaihtoehtojen ilmestyessä.

4. Ole realistinen budjetin suhteen

Ajatellessasi hääpukubudjettiasi, sinun tulee myös ottaa huomioon mahdolliset lisäkulut, jotka saattavat ilmetä mekon ostamisen jälkeen. Erityisesti muutostöitä tarvitsee usein tehdä vähintään helman pituuden suhteen. Merkittävästi oman budjetin ylittävien pukujen sovittaminen saattaa etsinnän kannalta olla riskialtista. Zazabellan laajasta valikoimasta löytyy pukuja jokaiseen budjettiin. Huippubrändien puvut voivat mennä yli 2000€ kun taas Zazabellan omasta Dazzling- mallistosta löytyy pukuja reippaasti alle 1000€.

5. Anna taustatietoja

Jos olet käynyt muutamassa sovituksessa ja sinulla on jo suosikkipuku, kerro siitä seuraavalle myyjälle. Mikäli mahdollista, näytä myyjällesi kuva itsestäsi puvussa ja selitä, mikä siinä viehättää sinua. Ole valmis vastaamaan siihen, miksi et ostanut suosikkipukuasi. Tämä antaa myyjälle paremman käsityksen siitä, mitä puvusta puuttui, ja toivottavasti auttaa sinua löytämään sen oikean.

Lisäksi sinun tulisi olla rehellinen jos et tiedä mitä haluat. Jos olet vasta aloittanut etsinnän ja tunnet olevasi täysin tietämätön, älä pelkää jakaa sitä myyjäsi kanssa. Hyvä hääpukuliikkeen myyjä auttaa sinua karsimaan vaihtoehtoja auttaakseen sinua löytämään sinulle sopivan mekon.

6. Älä ole liian ehdoton mieltymystesi suhteen

On tärkeää olla hieman joustava mieltymystesi suhteen. Vaikka tulisit sovitukseen tietäen, ettet missään nimessä halua istuvaa mekkoa, älä pelkää antaa sellaiselle mahdollisuutta. Ei ole harvinaista, morsian tulee sovitukseen näyttäen muhkean prinsessamekon kuvaa, mutta istuvien Enzoani- pukujen pettämätön leikkaus tekee niin suuren vaikutuksen, että mieli muuttuu täysin. Romanttiset, prinsessamaiset puvut löydät yksinoikeudella Zazabellasta johtavan Allure Bridals- merkin mallistoista, sekä Hollantilaiselta Ladybird- merkiltä.

7. Älä ole liian kohtelias

Kun myyjä esittelee sinulle mekon josta hän uskoo sinun pitävän, tai kun seurueesi on innoissaan tietyistä vaihtoehdoista, on helppo olla kohtelias vaikka mekko ei olisi omaan mieleen. Loppujen lopuksi ainoastaan omalla mielipiteelläsi on merkitystä.

8. Älä sovita liian montaa mekkoa

Joskus saatat huomata, ettet ole vielä valmis tekemään lopullista päätöstä mekostasi. Ehkä rakastat eri mekkojen sovittamista etkä halua prosessin päättyvän, tai ehkä sinulla on vaikeuksia tehdä päätöksiä. Vaikka tämä on täysin ymmärrettävää, ei kannata päästää tilannetta siihen, että sovitat liian monta mekkoa.

9. Älä tilaa pukua väärässä koossa

Sinun ei tulisi tuntea painetta mahtua tietynkokoiseen pukuun. Jos kokosi pienenee, on pukua aina helpompi kaventaa kuin suurentaa. On myös hyvä kiinnittää huomiota siihen, millaiselle vartalolle mekko on kaavoitettu. Esimerkiksi edustamamme Amelie Bella- mallisto on alusta asti suunniteltu kurvikkaammille morsiamille, eli sen istuvuus on aivan omaa luokkaansa. Älä myöskään takerru tiettyyn vaatekokoon, koska valmistajilla on aina omat kokotaulukkonsa. Ukrainalaisen Ari Villoso- merkin koristeellisten ja näyttävien pukujen koot saattavat joskus aiheuttaa hämmennystä poikkeavan kokotaulukon vuoksi. Toisin sanoen, tilaa koko jota sinulle suositellaan tapaamisen aikana.

10. Älä kuuntele liian monia mielipiteitä

Monet haluavat sen ”Say yes to the dress” -hetken, jossa kaikki ystävät ja perheenjäsenet ovat paikalla auttamassa sinua löytämään hääpukusi. Vaikka kannustammekin morsiamia menemään ostoksille läheisimpien ihmisten kanssa, on tärkeää olla tietoinen siitä, että liian monet mielipiteet voivat usein vaikeuttaa päätöksentekoa.

Lisää blogijulkaisuja